Hem > Allmänt > Ny Facebookscam på gång

Ny Facebookscam på gång

Om någon dag eller två kommer nog denna grupp ha nått 100 000 medlemmar och en Lotta Jakobsen kommer att lotta ut sin lägenhet i Thailand till någon av medlemmarna i gruppen. På gruppen har det redan höjts röster för bedrägeri och det beror ju såklart på följande orsaker:

 • De senaste ”trollningarna” på Facebook har fått stor uppmärksamhet och tvingade Facebook att förbjuda gruppskapare att byta namn på grupper som är större än 5000 medlemmar. Innan dess bytte grupper namn hej vilt och upprörde människor som i största välmening gått med i en grupp vars ändamål de ville stödja.
 • Lotta (om hon nu över huvudtaget existerar på riktigt) kommer att delge vinnaren och begära in en krona från denne eftersom ”lagen säger att hon inte får ge ut något gratis” Detta kommer antagligen ske i det dolda och några lyckosökande Thailandsdrömmare kommer tillsammans kanske att sätta in en hygglig månadslön på hennes konto.
 • Många som ser bilderna på lägenheten, som sägs ligga i Koh Samui, säger att det inte finns några höghus där (som det finns på hennes bilder). Själv har jag aldrig varit där och kan inte bekräfta det hela. Men Google Earth verkar ge dem rätt, fast det är en del moln för tillfället som täcker den thailändska paradisön.

Ja, hur som helst. Det återstår att se vad som händer om en dag eller två. Gruppen är fem dagar gammal drygt en vecka gammal och har snart nått 70 000 medlemmar. Jag tror inte den finns kvar om ytterligare fem dagar.

Annonser
Kategorier:Allmänt Taggar:, ,
 1. 19 februari, 2010 kl. 16:30

  Mest sannolikt ett stort PR-trick för någon organisation! Sen ska det ju inte gå att ändra namn på gruppen så det blir spännande att se vad dom gör utav detta, men står ju helt klart att det ligger en hund begraven. Sen tror jag många gått med bara får att se vad som händer med gruppen, den som lever får se.

 2. 19 februari, 2010 kl. 17:16

  Jadu, Michael.

  Gruppens tillväxt har stagnerat och jag tror det beror på den senaste tidens skriverier och uppmaningar.

  Jag trodde verkligen att gruppen skulle vara borttagen nu. Jag följer det med stor spänning.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: