Hem > I bloggvärlden, Jobb > Avsaknad av strategi, inget problem??

Avsaknad av strategi, inget problem??

Medan tåget tar mig från Malmö till Göteborg funderade jag lite på marknadsinsatser som saknar strategier. Många företag tycks etablera sig i den sociala medievärlden utan att ha tänkt igenom först vad det är som de vill få ut av sin satsning. Nu senast var det Malmö Stad som lagt ner 800.000 kronor på sin satsning på Second Life. Jag vill inte döma ut Second Life på grund av att hypen kring den virtuella verkligheten inte längre finns kvar. Frågan är bara om man tydligt gjort en kartläggning av hur många malmöbor som befinner sig på Second Life? (jag vet inte ska villigt erkännas) Vad de gör på Second Life och sedan ställa frågan om det är relevant att göra satsningen här istället för på andra sociala plattformar.

Eller, är det så att vi alla har blivit utsatta för en PR-kupp? I likhet med fejkbloggar så kanske detta är en nyhet som visserligen stämmer men främst ville väcka uppmärksamhet. För det har den ju bevisligen fått.

Jag diskuterade detta med en kompis. Vi har nämligen bägge jobbat med projekt där, målen och syftet med uppgiften inte tycks vara tydligt framtagna.

Kan man då arbeta och göra ett fullgott jobb?

Min naturliga reaktion är såklart att arbeta med egna strategier, ta fram de själv, implementera dem själv och utvärdera dem själv. Undrar vem det var som gjorde detta i Malmöfallet?

Vad tror ni, sociala webbläsare? Skulle man kunna göra en formel på hur stor skillnaderna blir när man arbetar enligt alla konstens regler mot ett utstakat mål eller om man bara arbetar på en höft. Man säger ju att det är dumt att chansa… frågan är bara hur dumt.

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: