Hem > Fest och Firande > Chalmerscortégen gav dagens skratt

Chalmerscortégen gav dagens skratt

Valborgsmässoafton har sina traditioner och de är väldigt olika beroende på var man befinner sig. Förra året befann jag mig i Uppsala. Det var riktigt roligt att få fira Valborg i staden där det känns som Valborg firas mest. Och då menar jag fira i den mening att man välkomnar våren, för det är ju det Valborg egentligen är. Att sedan en massa minderåriga passar på att supa skallen av sig är ju en helt annan sak.

I Göteborg har den senaste veckan bjudit på rena sommarvärmen och jacka och långbyxor har nästan inte varit att tänka på. Och, när vi ändå är inne på ämnet så kan jag nämna att Valborg i Göteborg, för er som inte har närvarat vid en sådan, för många innebär att titta på det stora cortégetåget som går genom centrala stan. Cortégen anordnas av Chalmersstudenter och de brukar gestalta sin egna vinkling på det som media tagit upp det senaste året. I år fyllde Cortégetåget 100 år så det bjöds på tillbakablickar från världens historia de senaste 100 åren.

Och en vagn ville jag publicera här om det senaste årets piratdebatt:

Lämna mig Ipred

För er som inte riktigt ser vad bilden innehåller är det ett sådant där gigantiskt grodspel som finns på nöjesparker där man ska dunka ner så många upp-ploppande grodor/harar eller vad det nu är som man kan på tid. Här är det ett gäng pirater som dyker upp då och då och delar med sig av ett paket till varandra. Ja ett paket med fil(mjölk). Dagens skratt, så göteborskt på något sätt. Ha en trevlig Valborg.

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: