Hem > Allmänt, Ekonomi > ProMedia Kontor & Data ”bluffar” sig fram till pengarna

ProMedia Kontor & Data ”bluffar” sig fram till pengarna

Idag dök det upp en räkning till en vän till mig. Han är egenföretagare och funderade över vad det kan vara för en faktura. När han insåg att han inte beställt produkten Det gällde en CD för Office 9 PRo paketet för Windows för 2390 kronor inklusive moms från avsändaren ProMedia Kontor & Data.

Jag är naturligtvis inte den enda eller ens den första som fått nys om detta tvivelaktiga agerande. Några andra som kommenterat saken är Antigay retorik, Politiskt inkorrekt, Michael Wahlgren, Uppsala.com, Piteå-Tidningen, Örnsköldsviks Allehanda, Nerikes Allehanda, Blekinge Läns Tidning, Jag heter Roger, Gefle Dagblad, Svensk Handels varningslista, Sydöstran, Projektet II, Norran, Borås Tidning, Stil och finess, Jobbdator, Katerina Janouch och många fler… Dessa inlägg började dyka upp i slutet av februari, nu två månader senare och en våg av kritik i tidningar, organisationer och bloggar så har inte ProMedia Kontor & Data ändrat på sin affärstaktik. Låt oss hoppas att de antingen gör det eller så varnar vi alla så mycket så Googleträffarna på företaget liknar Hewal Företagsrådgivarna när det var som värst i december 2008. Då handlade 9 av de 10 första Googleträffarna om Hewals tvivelaktiga beteende. De kände sig såpass kränkta att de till och med övervägde att stämma Joacim Ståhl för förtal för att han uttryckt sina åsikter om företaget. Patetiskt. Vilken tur då att brottsbalken säger att det inte går att förtala ett företag. Även om förtal innebär avsiktlig ärekränkning utan grund. Vilket inte detta var.

Hur som helst, tillbaka till Promedia Kontor & Data. Det faller ju sig naturligt att höra av sig till kundtjänsten och fråga varför de fakturerar min vän. Men! Det gör de inte. De fakturerar inte min vän, de skickar honom ett erbjudande. Ett erbjudande utan flashig färg, ett erbjudande som levereras i ett fönsterkuvert och har ett inbetalningskort samt förfallodatum.

Ja, vad tycker ni det ser ut som: faktura eller ett oemotståndligt erbjudande som man kan köpa om man vill? Jag har rödcirklat texten där det står att det är ett erbjudande. Och visst, om man läser så märker man ju det. Men frågan är… tycker ni att det här är ett schysst sätt att skicka ut ett produkterbjudande till småföretagare?

promedia-kontor-data1

FYI: Överstrukna uppgifter är enbart adress till min vän och OCR-nummer.

Annonser
 1. 29 april, 2009 kl. 09:29

  Riktigt sopigt av dem. Bra att du tar upp det, för fler bluff-företag behövs inte på marknaden!

  /Mattias

 2. 29 april, 2009 kl. 09:34

  @Mattias Du har så rätt.

 3. 1 juni, 2009 kl. 19:21

  Hej!
  Fick idag en faktura från ProMedia kontor & Data på 2390 kr, vilket jag sett att även andra fått med samma belopp.
  Har skickat tillbaka fakturan och kommer att kontakta polisen vilket man skall
  göra enligt konsumentverket, har varit ute för detta förtut och gick även då till pålisen.
  Bara en sak man måste vara uppmärksam eftersom sammhället är så skumpt.
  Ann-Louise

 4. 1 juni, 2009 kl. 21:54

  @Ann-Louise Det är bra, ju fler som reagerar desto större är chansen att Promedia Kontor & Datas smutsiga affärsmetoder utarmar de som företag ekonomiskt och måste läggas ned.

 5. Torbjörn Lindelöf
  14 oktober, 2009 kl. 08:02

  Till ProMedia Kontor & Datas heder måste dock sägas att de på inbetalningskortet anger ett bankgironummer som inte existerar.

 1. 29 april, 2009 kl. 05:00

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: