Hem > I Nyheterna, I reklamvärlden > Att stänga ute Sverigedemokraterna är inte rätt väg att gå

Att stänga ute Sverigedemokraterna är inte rätt väg att gå

Politikerbloggen rapporterar om TV4:s beslut att rucka på sina regler att enbart inbjuda riksdagspartier till att marknadsföra sig i TV inför EU-parlamentsvalet i juni.

Man väljer helt enkelt att släppa in Junilistan då partiet valdes in i EU-parlamentet senast det begav sig. Däremot är det stängt för Sverigedemokraterna och (misstänker jag) för alla andra partier som inte sitter i Riksdagen eller heter Junilistan.

Det är givet att man valde att göra så här för att stänga ute Sverigedemokraterna men jag tycker att detta är helt fel väg att gå. Sverigedemokraterna växer sig stadigt större och siktar på en riksdagsplats i nästa hösts val. Många gånger förut har det tigits om partiet, det har utestängts och ingen har tagit debatten med dem. Detta gör ju att Sverigedemokraterna växer sig tajtare, blir martyrer och hamnar i en given ”vi mot resten-situation”

Partiledaren, Jimmie Åkesson beklagar sig, men egentligen så tror jag att han är rätt nöjd. Detta innebär fler anhängare eftersom det visar att ”etablissemanget” inte klarar av att stå upp mot dem och vi reklamkonsumenter uppenbarligen inte är kloka nog att själva välja.

Vad händer om till exempel Kristdemokraterna åker ur Riksdagen, slutar de då bli inbjudna till debatter? Nej, ta fighten med Sverigedemokraterna. Vi lever i ett demokratiskt samhälle, alla ska få komma till tals. När de stora kan föra en debatt med Sverigedemokraterna kommer deras mystik, undergroundkultur och ”vi-mot-resten-fördel” att försvinna.

Det kommer Sverigedemokraterna att förlora på. Det kommer demokratin att vinna på.

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: