Hem > Ishockey > Det Börjar Verka Kärlek, Banne Mej

Det Börjar Verka Kärlek, Banne Mej

Det är något speciellt med mars. Helt plötsligt, som i ett nafs, försvinner februarivindarnas kalla luftströmmar och halsen, som förut skyddades av halsduk (externt) och Fisherman’s friend (internt) kan nu börja andas igen. Det är vår i luften och våren det är kärlekens tid, banne mej!

Det bästa med våren, det är slutspelet i ishockey. Tänk att det är det här man längtat efter hela hösten och vintern. Nu är det äntligen vår och det riktigt spritter i kroppen av förväntan. Solen spricker upp, isen är nyspolad, tacklingar sätts in, för nu gäller det. Jag sitter på läktaren, framför TV:n eller lyssnar på radion och biter på naglarna och hoppas på det bästa. Det bästa är Frölunda. Men det sägs ju att alla goda ting är tre, så då säger jag Frölunda, Sm-guld och vårfest på Götaplatsen.

Jag var i lördagskväll och såg matchen mot Djurgården, en tillställning som var trevlig att bevittna i 40 minuter. Det var tur att det var de 40 sista minuterna. Men om man säger som så, det gjorde inget om man var lite sen till matchen. Det roligaste, eller ja – det underligaste som hände, var när Djurgården reducerat till 2-3 och domaren missar en uppenbar armbågstackling som leder fram till målet. Frölundaapelarna blir vansinninga och vägrar komma ut på isen, till sist kommer de ut, men ställer inte upp sig för tekning – Djurgården vinner tekningen (såklart) kontrar och kvitterar endast några sekunder efter det första målet. Då var man arg, men det slutade ju i alla fall lyckligt.

I övrigt har jag inte varit särskilt uppkopplad i helgen, men nu är det ny vecka. Det ska bli roligt! Två möten har jag inplanerat imorgon. Hoppas på att de kan ge något.

För er som kan tyska, så känner ni säkert till följande påstående:
”Es ist unser in den Luft und die Löven und die Bären sind gekommen”
För er som inte kan tyska, så är det ett fullständig nonsensmening och betyder på svenska:
”Det är vår (personliga pronominat) i luften och lejonen och björnarna har kommit.

I Göteborg tillverkar man glassen Lejonet & Björnen, som kursat, men blivit uppköpta. Så det blir mer glasskärlek från stan.

Glass och slutspel i Göteborg. Det börjar verka kärlek, banne mej!

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: