Hem > I Nyheterna > Du Gamla Du Fria

Du Gamla Du Fria

Tobias Billström, Elisabeth Svantesson och Ulf Kristersson skriver på DN Debatt idag om möjligheten att ta ifrån det svenka medborgarskapet från personer som mutat sig till det eller på andra sätt erhållit ett svenska medborgarskap på orättfärdiga grunder. Tillsammans med lite andra inlägg i den invandringspolitiska debatten så har de rört upp en hel del känslor inom sina egna läger. Till exempel så angriper Kristdemokraternas EU-parlamentariker Ella Bohlin förslaget och kallar det ogenomtänkt och dålig research. Riksdagsledamoten Fredrik Federley tycker att debatten inte är så kontroversiell såsom flera andra tycks vilja göra den till. Dock känner han inte riktigt igen tonaliteten i debattinlägget med Tobias Billströms egna.

Två saker har jag att säga om debattinlägget:

Ompröva medborgarskapet för de som hotat eller mutat sig till ett medborgarskap.

– Ja även om de som gör det är väldigt få, kan man väl inte tycka att detta är rätt väg att gå.

Låt inte personer som kommer till Sverige välja var de skall bo.

 – Jag kan se att det är för att främja integrationen, men risken är att det leder till ett utanförskap värre än det vi ser nu. Tänk själv om du skulle tvingas lämna ett land för ett annat. Varför tror ni att svenskfästet i USA är så starkt i just Minnesota, Iowa, Wisconsin och Delaware? Ja inte var det för att Karl-Oskar och Kristina samt några andra immigranter tänkte:

”Hmm, Pettersson har dragit till Minnesota tillsammans med Andersson och Lundström, Johansson och en mängd andra svenskar som inte kan språket. Nej du, jag vill göra det svårt för mig. Undrar om Texas kan vara något?”

Så, när flera flyktingar söker sig till Sverige. Var tror ni att de känner sig mest hemma? Danderyd eller Södertälje? Tänk på hur man själv skulle vilja ha det.

Så tummen upp och ner för Moderaternas senaste utspel.

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. 23 februari, 2009 kl. 12:58

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: