Hem > Jobb > Take a Chance on Me

Take a Chance on Me

Om 24 timmar är det hela klart. Jag har gjort min allra sista uppgift på IHM Business School. Då står jag där i styrelserummet och drar igenom vår presentation i vårt exjobb.

Detta inlägg är tänkt att sälja in mig för de intresserade.

Jag är nu färdigutbildad Marknads- och kommunikationskoordinator från IHM Business School. Jag har erfarenheter som projektledare och planner från eventbyrå respektive reklambyrå. Jag har ett stort intresse för hur den sociala mediehimlen utvecklas. Därför både följer jag och deltar i denna genre och letar efter hur potentiella företag kan marknadsföra sig.

Jag är en driven kille som alltid ser möjligheterna. Där andra ser 3000 meter hinder ser jag 110 meter häck. (Några små hinder att ta sig över men, faran är överdriven) Precis så är min bild av finanskrisen just nu också.

Sprid länken, om ni så önskar. Att få arbeta med reklam eller PR skulle vara höjden av livskvalitet tycker inte ni det.

JMW, Åkestam.holst, Valentin & Byhr och alla ni andra. Nu vet ni var jag finns.

Vill ni ha mitt CV?

Fine! – Varsågoda!

—–

Inledning

Jag är utbildad Marknads- och kommunikationskoordinator på IHM Business School i Stockholm. Sedan tidigare är jag också utbildad inom kommunikation vid Högskolan i Gävle och har tidigare arbetat med marknadsföring, försäljning, information och rekrytering. Jag tycker mycket om mötet mellan människor och har god vana med kundkontakter. Jag är en sann kommunikatör då jag både hanterar strategier väl samt är en god retoriker med vana att tala inför såväl små som stora grupper.

Tidigare har jag både jobbat enskilt och i grupp och känner mig bekväm i bägge rollerna. Jag är också en person som nästan alltid är glad och försöker finna ljusglimtarna där andra ser mörker. Det är då man hittar nya vägar ut!

Jag är uppvuxen i Lerum, och har efter uppväxten bott i USA, Gävle, Sandviken, Göteborg och Stockholm. Som person är jag väldigt flexibel, social och redo att anta nya utmaningar. Jag är bland annat mycket intresserad av idrott och musik. Det blir en hel del hockeybesök och pianospelande på fritiden.

Arbetslivserfarenhet

2008-12 – 2009-01 – Marknadsstrateg / Planner, Stendahls Reklambyrå

Under min praktik på Stendahls arbetade jag i en projektgrupp med att ta fram nödvändig information inför pitchar och kundmöten. Jag bedömde risker arbetade med att hjälpa kunderna förbättra deras externa kommunikation. Jag fokuserade främst på att göra konkurrentanalyser utifrån sociala medier. Kunderna jag arbetade med var bland annat universitet, trävaruindustier, biltillverkare och inom trädgårdsmaskiner. På Stendahls utvecklade jag min känsla för varumärkesstrategier ytterligare. Dessutom blev jag mer insatt i marknadskommunikation utifrån flera olika branschers perspektiv.

2008-08 – 2008-09 – Projektledare, Tencelsius

Under min praktik på Tencelsius arbetade jag fullt ut som ansvarig för projektet Volvo Masters Amateur. En av världens största amatörtävlingar i golf. Arbetet innebar att jag följde turneringen från regionfinalerna till genomförandet av den stora sverigefinalen i Båstad. Uppgifterna var att koordinera aktiviteter för detta event som pågick i fem dagar. Jag blev duktigare inom projektledning och koordinering av event och marknadsaktiviteter samt att tänka lite kring uppbyggnaden av varumärket Volvo hos de golfintresserade.

2008-06-2008-08 – Informatör,  Svenska Kyrkan

Projektet Vattenturné gick ut på att bygga upp en utställning där man informerade kring Svenska Kyrkans värderingar vad gäller vattenbristen i vissa delar av världen. Efter planeringsarbetet åkte jag och tre andra informatörer ut på en festivalturné med vår utställning. Jag blev skickligare i att hantera olika typer av personligheter i en diskussion. Jag började också fundera i banor av vad Svenska Kyrkan kunde göra för att bättra på sin image och stärka sitt varumärke.

2007-08 – 2007-12 – Lärare, Rydsbergsskolan

Lärare för 7 klasser i högstadiet i engelska och musik. Jobbet innebar även ansvar som personlig handledare åt 11 elever med utvecklingssamtal och föräldramöten på agendan. Detta jobb lärde mig mycket om hur man bäst kan entusiasmera en yngre målgrupp till skillnad från företagsrepresentanter som jag arbetade med på Göteborgs-Posten. Jag hade stor glädje av att jag tidigare arbetat med högstadieelever, då som representant för Aftonbladet.

2006-10 -2007-08 – Säljare, Manpower

Jag var anställd på Manpower som ambulerande tjänsteman. Jag hyrdes ut till Göteborgs-Posten som annonssäljare. Arbetet innebar att ta emot telefonbokningar men även också göra en del uppringande verksamhet till potentiella kunder. Jag sålde företagsannonser inom platsannonsering samt evenemangsannonsering. Man hade eget kundansvar och pratade med flera kunder varje dag. Ett jobb som krävde stresstålighet och stort ansvar. Det var väldigt roligt och jag lärde mig de viktigaste grunderna inom kundvård och proffesionella kontakter.

2003 -05 -2006-06 – Butiksarbetare, Willys Hemma

Willys Hemma är en närbutikskedja inom Axfoodkoncernen. Efter att ha arbetat några somrar blev jag, då arbetsmarknaden för unga akademiker var knaper, deltidsanställd 2005. Jobbet var ett vanligt butiksjobb med golv- och kassatjänst, och ständiga kundkontakter. Jag valde dock att säga upp mig i juni 2006 för att satsa helhjärtat på markands/information/kommunikationsbranschen.

Utbildning

2008-03 – 2009-02 – Marknads- och kommunikationskoordinator – IHM Business School, Stockholm

2001-01 -2005-01Kultur- och Kommunikationsprogrammet –  Högskolan i Gävle

1996-08 – 2000-06Samhällsvetenskapliga programmet med journalistinriktning – Lerums gymnasieskola

1998-08 – 1999-06High School-examen –Mt. Vernon High School, Iowa, USA

Språk

 •  Svenska – Flytande i tal och skrift
 •  Engelska – Flytande i tal och skrift
 •  Tyska, Norska, Danska – Förstår bra

Dator

 • MS Office- Hanterar det generellt väldigt bra
 • Adobe Indesign, Photoshop – Grundläggande kunskaper
 • AdSales, AdBooker – Hanterar väldigt bra

Övrigt

 • Jag har B-körkort
 • Jag har arbetat ideellt, med TV-produktion på Högskolan i Gävle, som bartender och som informationsansvarig i min studentorganisations styrelse.

Referenser

 •  Lämnas gärna på begäran
 1. 15 februari, 2009 kl. 21:08

  Bra gjort!
  Du får säkert napp ngn stans.

  dad

 2. 24 februari, 2009 kl. 22:53

  Tjusigt, kaptanen! Jag gillar ditt sätt att koppla ihop alla meriter som om de helt naturligt var och en bidragit till dit du är idag.

 3. 25 februari, 2009 kl. 00:25

  De har de självklart gjort, Kattungejäveln. På alla jobb och arbetsplatser man har haft har man lärt sig något. Om det så är vanlig enkel kundservice eller att man inte ska bråka med ”denna där” receptionstjejen på onsdagar, för då har hon träningsvärk 😉

 1. 15 februari, 2009 kl. 16:13
 2. 16 februari, 2009 kl. 18:09
 3. 22 februari, 2009 kl. 14:56
 4. 26 mars, 2009 kl. 18:45
 5. 2 april, 2009 kl. 14:41

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: