Hem > I bloggvärlden > Who’s That Girl

Who’s That Girl

Läser på Deep Editions blogg att han och många andra diskuterar huruvida det är de verkliga politikerna som twittrar på http://twixdagen.se/, den sajt som samlar alla riksdagsledamöternas twitter-kvitter för allmän beskådan.

Politikerna, framförallt oppositionen, verkar ha kikat över landsgränsen och sett hur Obama lyckades vinna makten genom ett flitigt användande av sociala medier, åtminstone enligt PS Communicaton och en hel drös med amerikanska och utomjordi… utländska förstå-sig-påare.

Frågan är bara om det är politikerna som bloggar eller om det är en talesman, pr-agent eller annan person som har koll på vad de ska skriva?

Deep Editions tankar följer ungefär mina egna. Visst vill vi självklart att det verkligen är politikern och i detta fall diskuterar vi Mona Sahlin, som ska sitta där framför datorn och twitter-kvittra, sju eller åtta gånger om dagen.

Eller vill vi det?Jag tycker att det vore förödande om Sahlin eller vilken annan politiker som helst hade den tiden att de kunde uppdatera sin facebookstatus och twitterstatus (som i och för sig kan ordnas samtidigt) men ”närvaron” i de sociala medierna tar tid. Har de verkligen den tiden? Vad ska de prioritera bort om de inte har tiden?

 

Spelar det någon roll om det är Mona Sahlin som skriver: ”sitter i spåningsmöte med oppositionspartierna” eller om det är John/Jane Doe som skriver det.

Fram för mer politiker på twitter och låt deras medarbetare twitter-kvittra åt dem. Vi får på det sättet ändå närvarande politiker. De måste ju dock ha koll på vad deras närmaste män skriver och hur tjänsten fungerar.

Det som irriterar mig är skandalmedier som jag i och för sig läser själv, men som skapar krigsrubriker om politikerna inte själva skriver. De är ju inga övermänniskor våra politiker. Mona Sahlin i synnerhet.

Annonser
 1. kelaren
  1 februari, 2009 kl. 16:05

  frågan är:

  vem är det som håller koll på dig och bloggy-bloggar och twitter-kvittrar åt dig?

 2. Merkaptan
  1 februari, 2009 kl. 17:09

  Det gör min PR-agent, för själv har jag ju inte tid 🙂

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: