Hem > I Nyheterna > Choices

Choices

Läste om att anti-abortrörelsen i USA (den sk. pro life-rörelsen) anklagade donutkedjan Krispy Kreme för att stödja aborter. Anledningen är att i samband med att Obama svärs in som president så har Krispy Kreme utannonserat att man bjuder alla sina kunder på ”free donut of choice”.

Detta citat har fått pro life-rörelsen att starta en hatkampanj mot Krispy Kreme eftersom de anser att användandet av ordet ”choice” i sammanhanget mycket väl kan anses knyta an till ”freedom of chocie” som är ett uttryck för att man stöder rätten till aborter.
Jag säger bara som en sa i en annan bloggkommentar: Har de patenterat ordet choice nu? Ska man då anklaga folk som säger något i stil med ”Look at this view, this is life” att vara strikta, galna och superkonservativa abortmotståndare.
Nej, free choice of a donut, har nog inget speciellt med aborter att göra, åtminstone inte från början.
Idag svärs Obama in. Bush är inte längre president. Visste ni att USA:s president just för tillfället fram tills Obama sagt ”So help me god” (eller vad det nu är) heter Joe Biden, alltså vicepresidenten. Konstigt värre, men kul att känna till.
Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: