Hem > Ishockey > Så Länge Skutan Kan Gå

Så Länge Skutan Kan Gå

För varje match som går blir jag mer och mer frustrerad. Frölunda har lyckats skrapa ihop den facila poängskörden 0 poäng av 12 möjliga detta året.

Jag vet inte riktigt vad problemet är. Eller, jo problemet är att Frölunda inte klarar av starkt forecheckande lag, blir uttvingade i hörnen och gör inga mål i Powerplay

Hade det inte varit för Joe DiPentas flytmål med 5 sekunder kvar i förra matchen mot Luleå i Scandinavium, så har Frölunda inte lyckats göra ett mål på två matcher. Vi snackar alltså hockey här.

Har lite svårt att fokusera på det jag skriver just nu också eftersom jag kollar på Parlamentet på DVD samtidigt 🙂

Men men, det gällde Frölunda nu….

Grundläggande problem:
– För få spelare håller igång varje match. Den enda som lyser starkt match efter match är Fredrik Pettersson, om Frölunda tappar honom nästa säsong så kommer Scandinavium blir ett svart hål i hockeysverige.

– Powerplay fungerar inte. Detta till trots att materialet inte borde vara sämre än andra lag och att tränare Ulf Dahlén var specialist på powerplay när han tränade NHL-laget Dallas.

– Spekulationerna om Janne Karlssons eventuella flytt till HV71 verkar ha tagit illa för laget. Och frågan är om en sådan övergång redan är klar om Janne nu inte bara ska ta och packa sin väska och lämna Frölunda för gott. Varför är Janne fast anställd i Frölunda över huvud taget som tränare? Han är i Linköping, gör succé återvänder till Frölunda en säsong och sen så blir det HV71. Då vete tusan om han trivs eller är nöjd med sin plats i Frölunda -vi behöver en tränare som är nöjd med den.

– Vissa spelare borde följa Magnus Wernbloms exempel och pensionera sig mitt i säsongen. Behöver inte nämna några namn i truppen, men det finns på backsidan klara brister. Det är nämligen där det brister för Honken är en bra målvakt likaså Ari men de kan inte ta allt.

Det är de grundläggande problemen. Det är svårt att se ett lag med så mycket potential med duktiga juniorer spela så fruktansvärt dåligt när de hamnar i Frölunda (inte alla dock).

Ja, det blir till att lida de sista 15 omgångarna nu och hoppas på att skutan tar sig till slutspel, om inte – så har Frölundas nya storsatsning inlett med ett praktfiasko. Brynäs väntar på bortaplan i nästa omgång, en vinst är ett måste. Under 2000-talet har Frölunda haft lätt för Brynäs, låt det fortsätta.

Så länge skutan kan gå, så länge hjärtat kan slå ska jag hålla på Frölunda hockey ändå 🙂

Annonser
 1. Peter
  16 januari, 2009 kl. 00:28

  Hur går det med din träning? Har Mats styrt upp något åt dig?

 2. Heidi
  16 januari, 2009 kl. 08:53

  HV71 über alles!

 3. Merkaptan
  16 januari, 2009 kl. 12:36

  Peter: Jo, han styr och ställer och jag nickar och ler (när jag inte har träningsvärk) men nu är den över också, för tillfället

  Heidi: Jag ska ta mig tusan säga upp bekantskapen om du tar sådana fula ord i mun 😉

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: