Hem > I Nyheterna > Kids in America

Kids in America

Ja nu är det snart bara en vecka kvar till amerikanarna skrider till val, för att rösta fram en ny president. Det ska bli väldigt intressant att följa – tror att Obama kan ha en rätt hygglig chans, i alla fall om man kollar på opinionsundersökningarna.

Det som är intressant med amerikanska kampanjer är ju den enorma skillnaden på ett USA-val och ett Sverige-val, och då menar jag inte bara storleken utan även hur kampanjandet ser ut. Personangreppen haglar och små nyheter kan ibland få väldigt stora proportioner. Ok då, Fox och CNN kan väl fylla sina hemsidor med ickenyheten att McCains bror, Joe, ringde 911 för att ta reda på varför det var trafikstockning på motorvägen han körde på – men Aftonbladet!!! Aftonbladet.se har i skrivande stund smällt upp nyheten högst upp på deras sida. Många kommenterade detta i deras forum att det verkligen var en utfyllnadsnyhet och att de kanske inte var lönt att rapportera om en struntsak som detta. Jag kan inte annat än att hålla med.

Så, nästa nyhet då. Enligt konstnären Warhol skulle alla i framtiden få ”15 minutes of fame”. Ja, den 20-åriga Texastjejen Ashley Todd fick till och med tre dagar. I onsdags polisanmälde hon att hon blivit överfallen av en stor svart man som rånat henne och, när han såg hennes bumper-sticker på bilen att hon var McCainanhängare, ristat in ett spegelvänt ”B” på hennes kind och sagt något i stil med att Hon skulle rösta på Barack Obama. Ashley blev uppringd av både John McCain, Sarah Palin och en representant för Obama som önskade henne tillfriskning och fördömde våldsgärningen hon blivit utsatt för.

Jaja, en tråkig historia kan man tycka. Ashley blev förhörd och allt eftersom började polisen ana oråd och nu så har hon erkänt att hon hittat på allting. Ja – om syftet var att skada Obamakampanjen och svarta män – så har hon uppenbarligen misslyckats. Ashley får nu tillbringa lite tid i häkte, misstänkt för att ha lämnat falska uppgifter i en polisanmälan, och försvinner förmodligen bort från rampljuset lika snabbt som hon hamnade där. Jag säger bara only kids in America. Jag vet att det inte är sant, men det passar så bra ihop med rubriken om jag skriver så.

Only kids in America!

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: