Hem > Ishockey > Hallå du gamle indian

Hallå du gamle indian

Idag har jag varit på ishockey. Det är kul, och faktiskt något jag brukar gå på relativt ofta, men i Göteborg och Scandinavium. Idag har jag varit på Hovet och sett på Frölunda när de utklassade Djurgården med 5-1. Riktigt roligt med tanke på hur säsongen har sett ut hittills.

Som den patriotiske hockeysupporter jag är har jag ju såklart en tröja med en stor indian på bröstet, väldigt igenkänd i hockeykretsar som en symbol för att man stödjer Frölunda Hockey. Och nu kommer det roliga. Jag bor alltså i Stockholm och börjar känna mig rätt hemma i den här staden, men när man har den tröjan på sig och står på tunnelbanan mot Slussen, så får man möta en hel del kommentarer från folk som påminner lite om att man de facto är ”turist” i stora stan. Det var ju såklart smockfullt på tunnelbanan, vad kan man vänta sig när en arena ska tömmas och t-banestationen mot city ligger utanför och det dessutom inte är så långt kvar till Sverige möter Portugal på Råsunda (0-0 by the way, helt ok) som också ligger åt det hållet. Alltså det påminde lite om rusningstrafik i Tokyo, där folk pushar in människor för att få plats, när jag skulle ut vid Slussen så föll´det sig ju inte bättre än att jag snubblade lätt på några fötter på väg ut, inte så att jag ramlade, men så att jag fick lätt framåtrotation och höll på att ramla.

Då kommer det bästa…
Några killar knappt tonåringar skulle jag tro, skriker åt mig. ”Lär dig åka tunnelbana för helvete”. Jag kan inte annat än att le och tänka, att den där kommentaren hade jag aldrig fått om jag inte hade haft min fina tröja på mig.

Så om jag helt enkelt skulle ta på mig, gud förbjude, en djurgårdströja och traska runt i Göteborg, där jag är mer än hemma. Skulle jag då behandlas som någon som inte vet något om staden trots att jag kanske skulle ha bott i Göteborg hela livet, men bara råkat hålla på fel lag. Ja det tål att tänkas på. 

Det var ingen som sjöng ”Hallå du gamle indian” efter mig, vilket måste betyda att jag inte är så gammal, något jag fick bekräftelse för när jag fick visa leg två gånger om till samma vakt för att få komma in på Hovets Sportbar med en åldersgräns på 20 år. Hurra, jag kan än!!! Detta betyder att jag skulle få, om jag skulle vara en del av maffian, det självklara namnet  ”Babyface”. Ska jag skratta eller gråta?

Annonser
  1. Anonym
    12 oktober, 2008 kl. 10:44

    hatet mot stockholmare i göteborg är större än missnöjet mot utbölingar i sthlm. så att du råkar illa ut i gbg är större..

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: