Hem > Fest och Firande > Sommartider

Sommartider

…Hej Hej Sommartider.

Jag har börjat göra det till en vana att blogga på tågen. Det är ju faktsikt rätt käckt eftersom man inte har så mycket annat för sig. Så nu sitter jag på ett X2000 upp till Stockholm efter att ha spenderat hela midsommarhelgen i Göteborg och äntligen fått vara lite i min lägenhet.

Jag tror att jag börjar utveckla ett osunt förhållande till mitt piano jag har i Göteborg. När jag kommer ner nu för tiden brukar jag klappa lite på Mahognyfinishen och fråga om det saknat mig. Även om det inte säger så mycket till svar kan jag i alla fall inbilla mig att de knappa 100 svarta och vita tangenterna för artighets skull har saknat den silkeslena och även stenhårda hamringen från mina spelsugna fingrar.

Jag firade midsommar på en innegård på Redbergsplatsen. Kanske inte det mest ultimata stället att tillbringa en midsommar på, men men det regnar ju bara den där fredagen varje år ändå. Jag vill minnas att detta året hittills bjudit på snöstorm under påskhelgen, regn och mulet under midsommarhelgen och vad kommer ske under julhelgen? Här presenterar jag oddsen för vädret i Göteborg den 24:e december 2008. Sen får vi gå tillbaka till detta inlägget och kolla hur det blev och vem jag ska betala pengar till. Om ni betalat till mig vill säga!

Väder i Göteborg, 24:e december 2008 Kalle-Anka tid!
Sol, klarblåhimmel, ingen nederbörd: 7,30
Ymnigt snöfall: 10,75
Snöblandat regn: 6,50
Duggregn: 1,0
Regnskurar: 3,40
Mulet, uppehåll: 2,40

Så där ja, spelstopp sker 1:a december 2008, för att ingen ska kunna fuska och kolla på vädret från den där Wolfgang i Aftonbladet.

Nu tror jag faktiskt att han mest spår sommarvädret. Undrar vad han gör när han inte bestämmer sommarväder? Eller är det så att metrologer är precis som läkare de specialiserar sig på en viss kategori av den anatomiska strukturen. Så den där Wolfgang måste alltså vara någon slags sommarmeterolog, sen går han i idé. Säger inte han förresten att det alltid ska bli fint på sommaren. Hur kommer det sig att en tysk som ljuger inte får sparken i detta landet. Det är ju samma med Peter Antoine i Mediamarkts reklamkampanjer. Det finns väl inget som heter Scheissebilligt, eller????

Nej, jag gillar tyskar, mest för att jag själv har en stolt tysk härkomst.
Nu rullar vi dock in på Stockholms Central och det är dags att sluta.

Men vädret är i alla fall fint nu, när midsommaren passerat såklart. Det är väl nu det är Sommartider. Jag ska ta mig i land!

Annonser
  1. Heidi
    24 juni, 2008 kl. 10:58

    Test

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: